tisdag 30 juli 2013

Mmm


Ja, en kräftskiva kanske man skulle orka fixa eller så kanske vi ska bolla över det till några vänner... Snyggt med citroner i en stor skål, enkel dukning men ack så snyggt. Citron vatten ska ju vara bra att tvätta händerna i när man äter kräftor. 

Gillar ni kräftor? Brukar ni fixa någon skiva? 


Här har vi kommit in i mannens sista semester vecka, idag var han tvungen att hoppa in å jobba. Börjar komma lite ångest inför allt jobb som börjar för honom nästa vecka, gäller nu att försöka släppa stressen över att jobb snart väntar så det inte förstör sista dagarna utan att vi kan njuta fullt ut. Det här sommaren har vi haft 4 veckor ihop och det är det längsta vi haft på 10 år, blir ju så när man är egen företagare.  Vi ska ta några turer till landet, grilla å äta gott, fika med kära vänner. 

Ja, njuta sista dagarna får det bli nu!!

Kram


fredag 26 juli 2013

Fredags gott..


Vilket väder vi har här idag, det har åskat sen tidig morgon å regnet vräker ner emellanåt. Skulle ju kunna vara mysigt om man nu inte hade en åsk rädd hund. Stackarn, han har fått lugnande och bomull i öronen men tyvärr fick han lugnande lite sent.. Så jag vet någon som kommer sova gott så snart vädret lugnat sig.

För mig är det mest mys med lilleman, lite skön läsning och den godaste chokladen. Resten av familjen är i Göteborg sen igår men kommer hem ikväll. 

Fin fredag till er

Kram 


onsdag 24 juli 2013

Mellis dags..


Vad passar inte bättre än goda smoothies dessa varma dagar!!
Jag är en riktig frukost och mellis person, har alltid varit noga med mina små mellisar annars vet jag att jag slarvar på kvällen. På förmiddagen blir det ofta lite nötter å frukt, på eftermiddagen blir det smoothies eller bär och kesella. 


Att duka fram det lite fint nu på sommaren är ju alltid trevligt.. Fina sugrör från Leila, visst är dem fina!! Men, inte bra, dem blir mjuka direkt och smakar papper så dem kommer jag inte köpa igen. 

Njut av dagen

Kram


måndag 22 juli 2013

Västkusten



Förra veckan var vi ett par dagar på västkusten.. Så underbart med havet. Det är ju ändå något speciellt med den där doften från tång, äckligt men ändå härligt,bruset från vågorna. Fiskmåsar som skriker och segelbåtarna som seglar där ute. Pulsen går ner några slag och finner lite lugn. 


Det är mannens brors tjej som har stuga på västkusten, så småkusinerna hade härliga dagar tillsammans med många timmar av byggande av sandslott, bad i havet å en massa lek. 


Liten cyklar så nöjd ner mot havet!! Oj, vad liten blir stor fort nu när man har en ny liten hemma. Bara att lyssna på henne, se hur hon tar för sig mer och mer, har en vilja av stål och ett humör som kan få vem som helst att vika sig. Ja, varje dag är ett äventyr med dem där underbara stunderna som gör att man klarar det mesta. 


Här satt vi på kvällarna och njöt av god mat och av ledigheten.. Det kan vi leva på länge nu. 

Fin kväll till er

Kram 



lördag 20 juli 2013

Lediga dagar...


Tycker det kan vara snyggt med överblommade hundkex... 

Här njuter vi av lediga dagar. En massa bad i litens pool, bokläsning under äppelträdet, sköna promenader, god mat å en massa lek. Just nu har vi en massa av "låtsas" kompisar som liten gärna leker med å det är väl bara att hänga med. Det är ju så roligt att lyssna på alla fantasier, man kan ju undra hur mycket som går runt i tankarna. 

Njut av sommaren fina ni å tack för alla pepp kommentarer, det värmer. 

Kram




tisdag 16 juli 2013

Rice..


Har fått dille på Rice, så härliga färger å mönster..

Hur mår ni i sommar vädret?

Här flyter allt på, om än lite omtumlande fortfarande med en ny liten hemma. Det är en väldigt snäll prins vi har fått, sover mest hela tiden. För det gjorde inte nummer ett!! Dagarna tar vi lite som dem kommer, trötta i brist på sömn, myser omkring hemma, badar fötterna i litens pool, äter gott å bara är. 

Liten är väldigt arg på mig just nu och det känns väldigt tungt. Idag har hon mest sparkat, slagit och vill inte alls vara med mig. Jag visste ju innan att det skulle bli tufft men det gör ju ändå ont när det BARA är pappa som gäller. Ikväll fick jag iallafall lägga henne och det var så mysigt att bara ligga å titta på henne. Hon har ju sovit hos mig varje natt i typ 2 mån så det är en omställning som känns lite mer än jag trodde.. 
Men allt har väl sin tid.. eller hur!!?

Kram


måndag 15 juli 2013

En prins...



Tack alla fina för lycka till önskningar!!

I tisdags den 9.e juli kom vår lilla prins till oss. Vi mår bra och är såklart mer än stolta. 
Så nu njuter vi av att vi har blivit 4 och av vår semester. Så härligt att lillen valde att komma andra dagen på mannens semester så vi kan njuta några veckor tillsammans allihopa. 

Hoppas ni mår bra och kan njuta av den härliga sommaren vi har.. 

Kram




söndag 7 juli 2013

My secret..


Finaste väskan/skötväskan är packad!!

Japp, så är det. Det är min hemlighet, om några dagar är nummer två beräknad så håll tummarna för oss nu. 

Kram



lördag 6 juli 2013

Happy Weekend..


Lite fredagsmys som jag bakat med liten!!

Här vaknar vi upp denna lördags morgon till ett strålande väder, soligt å varmt redan. Så idag får det bli bad i  poolen, en tur till en gårdsbutik å sen bara skrota runt å njuta av att ledigheten för mannen har börjat. 

Fin lördag till er

Kram


onsdag 3 juli 2013

Juni..


Så var äntligen den platsbyggda sängen klar, oj vad mannen har slitit med detta. Han är väldigt duktig på att bygga, men som han själv säger är han ingen snickare så då tar det lite längre tid. Men jag är väldigt nöjd, det som är kvar är att bygga klart den lilla garderoben. Innan var det bara en liten kattvind här så en vägg har rivits och flyttats ut, allt är målat, nytt golv är lagt. Kvar är ju såklart det roliga piffandet, men det tar vi sen.  


Så har vi lämnat Juni månad och redan hunnit med första dagarna i Juli. 

Kollade tillbaka lite vad vi gjort i Juni!!
Byggandet hemma har blivit så gott som klart med slipning av golv, nya rummet, grind till uppfarten. Ätit jordgubbar i mängder, firat midsommar med fina vänner. Haft en helg med småkusiner på ALV, gått på semester, gjort en hel del inköp för våren 2014, massor av trädgårdsfix å härliga kvällar när man kunnat vara ute å gå hur länge som helst. 

Så nu har vi stora förväntningar och förändringar i Juli månad, mer om det kommer snart..   

Kram


måndag 1 juli 2013

Gotte helg..


Måndag och sista veckan för mannen att jobba sen är det semester för hela familjen. Känns väldigt skönt att snart ha långa dagar tillsammans, vi har inte så mycket bokat utan tar dagen som kommer. Det är ju det som är härligt med semester tycker jag att planera å drömma lite. Dra iväg några dagar hit å några dagar dit, Liseberg, kusten och Stockholm har vi i drömmarna nu sen får vi se vad det blir.

Hoppas ni haft en fin helg!!

Vi har ätit en väldigt massa gott, dock blev det ingen cheesecake så den får sparas till ett annat tillfälle. Det blev en fin helg med båttur med småkusinerna, fika på stan, busfabriken och bad i poolen hos svärföräldrar. Så lugn helg blev det inte men härlig med en massa roligt hitte på.   

Ha fina måndagen

Kram