torsdag 31 oktober 2013


Sitter och kolla på I huvudet på Gunde Svan. Så himla bra, alltså han är ju bara helt galen. Att se och lyssna på allas enorma framgångar, vilka vinnarskallar. Mannen lär ju behöva få tillbaka sin vinnarskalle, för jag har anmält honom till Lidingöloppet...haha. För mig blir det tjejvättern och Roxen, så det är bara att köra nu då. 


 

Fredag imorgon och framför oss väntar en lugn helg, känns väldigt skönt. Träning ska det bli för oss båda, lite räfsande i trädgården, alldeles för mycket mörk choklad. Men först fredag, alltså dessa fredagar med allt vad fredagsmys innebär. Jag är alltid trött, mannen är trött, storasyster är trött så fredagsmyset består mest av att försöka få till någon god middag fast alla är trötta och griniga. Men imorgon skippar vi det, vi drar iväg på taco kväll hos fina vänner. 


Fin helg till er

Kram







måndag 28 oktober 2013

Ä..


Ä som i Ägg.. 

Vi har verkligen lyxen att kunna köpa ekologiska ägg nära oss, för oj vilken skillnad det är på ägg och ägg.. 
Här hemma går det åt minst en hel platta i veckan. 
Storasyster gillar oxå ägg, vilket jag är väldigt glad för. På frukosten äts det inte så mycket men nästan alltid äter hon iallafall ett ägg och det känns som det viktigaste. 

Hur är ni, äter ni mycket ägg? Några bra tips med ägg?

Hoppas ni haft en fin helg. Igår hade vi träff med nästan hela midsommar/nyår gänget för lite korvgrillning vid oss. Vädret var på topp och barnen sprang omkring och busade. Så enkelt att bara träffas sådär ute å grilla lite men oj vad mysigt och kul att träffa alla. 

Fin  vecka till er

Kram


lördag 26 oktober 2013

Z..


Z som i..

Zaxxon´s Delightful Dillon
 "Aragon"

Bilden säger ju allt vilken vacker vän jag har. Vår fina fina hund..


Kram

onsdag 23 oktober 2013

W..


W.. som i Winston Churchill. 

Vår lilla fyrbenta heter Winston Churchill men kallas "Burtzie"... Som sagt han är den lilla fyrbenta men helt klart den som bestämmer här hemma. Vi fick honom i inflyttningspresent för 6,5 år sedan. Det är den härligaste och konstigaste katt jag någonsin mött. Väldigt gosig och tillgiven så man kan samtidigt bli tokig på honom för han vill alltid vara med. Skriker och pratar väldigt mycket , grannarna hör honom långväga när han vill komma in. Vill gärna ligga och sova precis bredvid huvudet och passar då på att stångas ett par gånger på natten. Är hur snäll och tålig som helst, speciellt med en storasyster som inte alltid är så snäll.
Helt klart en katt i min smak..

Kika in hos Sara & Malin som är initiativtagare till bokstavsutmaningen.. 

Kram


måndag 21 oktober 2013

U..


U som i Ullsockar..

Att dra fram den fyrbentas schäslong å kura upp sig framför kaminen med varma sockar, en kopp te och lite läsning är väldigt skönt. Vilket tyvärr inte hinns med så mycket i mitt liv just nu, men igår eldades för fullt så vi var alldeles rödmosiga.. 

Innan vi började elda tyckte jag mig höra något inne i kaminen, så jag öppnade upp luckan och ut far en liten fågel. Stackarn, har flugit in genom skorstenen och var fast där inne. Tur att jag hörde lite innan vi drog på brasan. Så nu blir det ett projekt att försöka få på något typ av galler högst uppe i skorstenen. 

Fin måndag till er

Kram

lördag 19 oktober 2013

R,S




S som i Svenskt Tenn.. Mitt senaste tillskott i samlingen är ett telefon fodral. 

Hur har ni det denna lördag? 
Här är det en lugn å skön hemma lördag, har en snorig å hostig storasyster här hemma. Så idag har vi mest haft skoj här hemma, bakat kaka och slickepotten var ju en bra sak att erbjuda idag;) 


R som i Rosa..

Skulle gjort ett rosa inlägg igår men det hanns inte riktigt med så här kommer det en rosa mateus bild. 

Fin kväll till er

Kram





onsdag 16 oktober 2013

P..


P.. som i Plånbok

Jag har länge sagt att jag ville ha en ny plånbok, har haft en Ceannis hur läääänge som helst så nu var det dags. Det blev en från favorit märket såklart, känns klassisk och väldigt snygg.

Här hemma har jag en lite kinkig lillebror, har fått spruta idag. Stackarn, han blev så ledsen satt där och pratade så glatt och så stack dem honom i benen. Tur att det är farmor onsdag för storasyster så jag kan ta hand om killen.
Dags att bära igen.. 

Kram


måndag 14 oktober 2013

N..


N.. som i Nötter

Jag älskar nötter, har det till det mesta å äter nog varje dag. Perfekt att bara ha en påse i bilen eller i väskan och ta ett par stycken när hungern slår till. Äter nästan alltid helt naturella men kan synda lite på helgen med salta och karamelliserade. Turkisk yoghurt, valnötter och lite flytande honung är helt klart ett av mina favorit mellisar. 

Hur är ni, äter ni nötter och isåfall vad?? 

Fin kväll till er

Kram


lördag 12 oktober 2013

L..


L.. som i Ljuskub
Gillar verkligen denna ljuskub, nu har den fått lite kottar i sig. 

Hoppas ni haft en skön lördag. 
Vi har precis kommit hem från en mycket trevlig kväll hos fina vänner. Men oj vad mätt jag är, massor av gott har det bjudits på. Kräftor med alla dess tillbehör, äppelpaj med salt i degen som var mycket gott. 
Resten av familjen har lagt sig så jag ska strax krypa ner och hoppas på några timmar sömn innan lillebror vaknar.


Sov gott fina ni!!

Kram


fredag 11 oktober 2013

K..


K som i Kamin..
Den här eldas det i för fullt på vintern. Mannen älskar att elda och ibland får jag hejda honom när termometern visar typ 27 grader här inne;) 
Vi valde länge innan vi bestämde oss för den här kaminen, kändes som den här passade bra in i husets karaktär. Det enda jag kan sakna är att se elden, men känslan har man ju ändå. 


Åh den här mannen har ju sin schäslong precis bredvid så den ligger han gärna i länge och knorrar när det eldas. 

Äntligen fredag och familjen är samlad igen. Här väntas det simskola, äta kräftor med vänner och hälsa på bästa gudmor som nu bor hemma här igen. Som vi har längtat, så det blir en mysig stund i deras nya hus. 

Önskar er en fin helg

Kram


onsdag 9 oktober 2013

I..


I som Idag.. 

Hörde att vi typ lever 60% av tiden att tänka på vad som kommer, 30% till att tänka på det som varit och 10% på stunden som är just nu. 

Så idag har jag verkligen försökt att bara vara här och nu.. 
Inte tänka på vad vi ska äta till middag vid frukost. 
Inte tänka på vad vi ska göra å fixa med i helgen. 
Inte tänka på utbrottet som storasyster fick imorse, om jag kunde gjort annorlunda. 
Inte tänka på det å det å det skulle jag vilja hinna med. 
Ja, ni förstår vad jag menar. 

Dagen har väl gått sådär, men ska försöka mer att påminna mig själv att vara här och nu. Är sugen på att börja med yoga, när jag nu ska få in det. Men kanske bara några minuter på kvällen istället för att sitta framför tv/dator. Min kropp skulle verkligen behöva det. 

Idag fyller lillebror 3 mån, det firar vi med en sång!!

Fin kväll till er

Kram


tisdag 8 oktober 2013

H..


H.. som i Hunter!!

Stövlarna är en doppresent från gudmor med familj, himla bra tänkt att köpa stora så dottern 
kan ha dem nu. När dem är för små får dem mest stå å vara fina i hallen. Tror inte lillebror vill ha dem sen;) det är ju lite tråkigt med alla fina "tjejkläder" som ligger nerpackade, funderar på om jag ska ha en egen loppis eller skänka.. Hmm vad gör ni med alla urvuxna barnkläder?

Här är det tisdag å det märks verkligen, konstigt det där, jag är alltid som tröttast då. Har tillbringat fm med läkarbesök mm så nu blir det en lugn stund hemma innan storasyster ska hämtas. 
För då blir det lite kusinbus..

Kram 

måndag 7 oktober 2013

G..


G som i grönt.. Stor å skön grön halsduk. 

Jag har hoppat på bokstavs fotoutmaningen för Rosa Bandet som Sara och Malin startat.. För varje kommentar jag får i oktober kommer jag sätta in en krona i Bröstcancerfonden. 

Förra veckan satte jag in en gåva till Cancerfonden för en fin tjej som inte längre finns med oss. Jag tog då tag i och började skänka lite pengar varje månad. 

Skänker ni några pengar i någon fond? 

Kram



torsdag 3 oktober 2013

Water..


En snygg vatten flaska att ställa fram vid middagen.. 

Hur är ni, dricker ni mycket vatten? Jag är duktigare på att dricka vatten när jag jobbar för då har jag alltid min vatten flaska som jag ska fylla på 2 ggr/dag. Jag försöker tänka på det nu när jag är hemma, extra viktigt nu när jag ammar. Så en snygg flaska att hälla upp vatten ifrån känns ju lite lyxigare. 

Jag försöker torsdags städa så gott det går med en liten här hemma. Tvättar alla kuddfodral å filtar så det doftar lite gott till helgen. Igår hade jag min fina mor här hemma som dammade (för när hinner man det) och plockade iordning i matkällaren. Oj, så fint det blev så jag gick ner flera gånger och tittade igår. Det är något med det där, har man inte ordning i källaren är det något som stör. 

Fin torsdag till er

Kram


tisdag 1 oktober 2013

Chillar..


Idag gör vi som den här mannen, chillar å tar det lugnt. 

Efter flera nätter med kass sömn toppar vi det med att vakna kl 04 idag.. Så det är riktigt tunga å trötta ögon här idag. Så nu har jag mest öppnat upp dörrarna för att släppa in den friska härliga luften som är ute. 
Som en tisdag kan vara helt enkelt... 

Jodå, det blev helt ny färg hos frissan. Jag har numera brun/kastanj färg på håret, känns lite ovant men jag trivs. Eller jag är inte så bekymrad över det där när man ändrar något och det inte blir helt 100, värre var det ju när man var 20. 

Fin dag till er

Kram